Twee nieuwe filmpjes

Ontbijtje in Maastricht

 

Vakantiehuis in De Merici

 

Ormoy sur Aube 2011

Eindelijk, Astrid, Judith, Marie-Jeanne en Simone, gingen op vakantie naar Frankrijk, in een oud kasteel in Ormoy sur Aube.

Maandag 25 juli zijn wij vertrokken met het autobusje en het was al direct gezellig met een CD van Angelina. Oeps…, na 20 minuten kwamen wij erachter dat wij medicijnen vergeten waren, dus we moesten weer terug. Daarna reden wij weer vlot over de autoweg naar het zuiden, door het mooie Frankrijk. Onderweg zijn wij uitgestapt voor lekkere broodjes en frisdrank. We zagen grote velden met wijndruiven, zonnebloemen en ook lavendel. Ondertussen was het mooi weer geworden. Prachtig.  

Om 3 uur ’s middags kwamen wij aan in Ormoy sur Aube, waar wij hartelijk welkom werden geheten door Margot en Nicole en de hond Duch. Er was champagne voor iedereen en heerlijke snacks met zalm. Wij kregen eerst een rondleiding door het kasteel en daarna werden wij naar onze kamers gebracht en konden wij onze koffers uitpakken. Judith en Simone sliepen in de Reehorst, Astrid en Simone kregen de kamer met de naam Schaapskooi.

Lees meer: Ormoy sur Aube 2011

   

Openluchtmuseum Bokrijk (verslag)

Bezoek aan Bokrijk.

 

Op zondag 19 juni reden we met een grote autobus met de bewoners van etage 1 en 2 samen naar Bokrijk.

Daar brachten we een bezoek aan het openluchtmuseum.

We zagen hoe mensen een paar honderd jaar geleden wonen en werkten.

Eerst was er een gezellige picknick in een grote oude schuur, daarna proefden wij van een heerlijk stukje……..mmmmmmm, vers gebakken chocoladebrood.

 

Lees meer: Openluchtmuseum Bokrijk (verslag)

   

De Merici op de TV

De Merici is gevestigd in Maastricht op de prachtige locatie van het voormalige Ursulinenklooster aan de Grote Gracht. Het klooster is gerestaureerd en er zijn nu 33 appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking, waaronder onze dochter, die daar woont onder begeleiding. Ook is er een vakantiehuis, er zijn vergaderruimtes die men kan gebruiken met lunch, die dan door de bewoners wordt verzorgd. De authentieke kloosterkapel is bewaard gebleven (is een rijksmomument) en deze wordt nu gebruikt voor muziekuitvoeringen en andere festiviteiten. Hierbij worden altijd de bewoners ingeschakeld voor catering, garderobe e.d. Op 29 mei a.s. is de officiele opening van de dagbesteding. Op 30 mei a.s. is een theatervoorstelling in de kapel met speciale medewerking van Paul van Vliet. De presentatie van de avond is in handen van Astrid Joosten.

 

Lees meer: De Merici op de TV

   

Fitnessruimte De Merici

Sinds kort hebben wij bij De Merici de mogelijkheid gekregen om te gaan sporten.
Er is in het gebouw een aantrekkelijke ruimte voorzien, met daarin een aantal uitdagende toestellen voor het doen van fitness oefeningen.
Nu staan er twee loopbanden, twee fietsen , een crosstrainer, een roeitoestel, een toestel voor krachttraining en er hangt een heuze bokszak.
Een mooie tafeltennistafel draagt ook nog eens positief bij aan het plezier van het sporten.

 

Lees meer: Fitnessruimte De Merici

   

Pagina 4 van 6